tiistai 14. lokakuuta 2008

Puikkotesti

Hankin kauan sitten Doloreksesta hyvin ohuet neulepuikot (0,5 tai 0.6). Olen ihaillut monissa blogeissa minineuleita, mutta jostain syystä omat puikkokokeiluni eivät päässeet vauhtiin. Nyt löysin sattumalta kätköistäni ohutta akryylilankaa, joka paksuudeltaan olisi hyvä minineuleisiin. Linda Spratleyn Mini knits for the 1/12 scale dolls' house -kirja esiin ja töihin. Tulos tässä:

Lapselle pitsineulejakku, nappeina pikkuhelmet. Lisäsin muuten kuvan ottamisen jälkeen pari 'valenappia' eli kolme napinreikää, mutta 5 nappia. Noin ohuilla puikoilla neulominen olikin mielenkiintoinen kokemus...Heppa sai häntänsä juuttinarusta, mutta harjasta en saanut onnistunutta. Siksi päätin lopulta, etten peitä hepan kaunista päänmuotoa, vaan jätin sen ilman harjaa. Sekä hevosen että aiemmin esitellyn kitaran kaavat ovat muuten Kath Dalmenyn Dolls' house details -kirjasta.

12 kommenttia:

hiisharju kirjoitti...

Hienostihan tuo neulominen sujuu. Minäkin olen tehnyt siime keväänä pari villatakkia, mutta ei taida tuo neulominen kumminkaan olla minun juttuni; työlään tuntuista oli ainakin alkuun.
Heppasi on muuten kaunis ja maalaukset tosi onnistuneet.

Tiina kirjoitti...

Hieno neule!

Aino kirjoitti...

Soma neuletakki - pahus kun kuva on noin pieni ettei saa ihasteltua tarkemmin! :)

eija kirjoitti...

Tosi kaunis neule - ja ihana väri! itse aloin myös tehdä villaneuletta Doloresin puikoilla ja käytän koneneulelankaa (siis ohuen ohutta villalankaa) - sekin on aika hyvä tässä hommassa.

Maija kirjoitti...

Tuo ihana heppa saa minut hymyilemään! Se menee oikein kiitolaukkaa :)! Maalaus on onnistunut aivan nappiin.

Taiju kirjoitti...

Todella soman villapaidan olet tehnyt, ja keinuhevosesta tuli niin kaunis!

Qii kirjoitti...

Kiitokset kannustavista kommenteista. Täytynee kaivella äidin varastoja - hänellä on muistaakseni koneneulelankojen jämiä. Tuo Dolls' house details -kirja sisältää paljon ihania ohjeita. Itselläni se on vielä hankintalistalla...

Tuula kirjoitti...

Neuletakki on suloinen ja uljaan heposen olet tehnyt myös!

askartaja kirjoitti...

Aivan ihana neuletakki!!!
Ostin myös ohuita puikkoja 4 kpl, jotta saisin neuloa rengasta, mutta sukkia vasta olen saanut aikaiseksi. En mitään noin suloista.

Linjuri kirjoitti...

Suloinen neuletakki! Kyllä osaat pientä neuloa. Keinuheppa on ihana, hevostyttönä on mukavaa nähdä hevosaiheisia juttuja!

Kristiina kirjoitti...

Hei! Tulin vastavierailulle. Oletpa tehnyt aivan ihanan keinuhepan. Olen itsekin ottanut nuo kaavat kyseisestä kirjasta odottamaan työstämistä.
Täältä näyttää löytyvän muutakin mielenkiintoista. :) Esim. tuo kirjottu leivontaliina on tosi kaunis!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos, että kävin blogissani! :) kivalta näyttää sinunkin tuotoksesi. itse en ole vielä koekillut noin ohuilla puikoilla. villapaitani on tehty puikoilla 2. eikun harjoitusta kehiin.